НАРЪЧНИК ЗА ВСЕКИ СТОПАНИН

31 Март 2020

От екипа на „Възраждане-Касис“ ООД бихме искали да ви информираме, че въпреки създалата се епидемична ситуация COVID 19, правим всичко възможно да бъдем максимално полезни на своите клиенти, с цел опазване здравето, не само на домашните любимци, но и на техните стопани.

Във връзка с издадената заповед на Министерски Съвет от 20.03.2020 г. за въвеждане на нови противоепидемични мерки, бихме искали да успокоим всички стопани, че техните домашни любимци могат да бъдат разхождани в обособените за това места. Въпреки това, трябва да се избягват струпвания на граждани и да се спазва дистанция. Уверяваме Ви, че няма научни данни, че COVID-19 може да бъде предаден от животно на човек.  

От Световната Здравна Организация обявиха Ветеринарната медицина за професия от особена значимост. Всички ветеринарни кабинети и клиники продължават да работят, спазвайки препоръките за безопасност. Ветеринарните лекари са персонал от Първа линия. Домашните животни се допускат в клиниките  само при спешни и неотложни случаи. Допуска се само един придружител, като е желателно това да е стопанина на животното. Допускането в клиниката трябва да бъде с предварително запазен час. Когато се касае за рутинни прегледи и манипулации , то те трябва да бъдат отложени.

Нашият призив към стопаните е да обърнат внимание на профилактиката, за да избегнат опаразитяване на техните домашни любимци. С настъпването на пролетта и затоплянето на времето се активизират Ектопаразитите. Кърлежите са преносител на опасни заболявания, както при животните, така и при хората. Не забравяйте, че комарите също са вектор на някои заболявания. Бълхите освен, че са досадни за животното също могат да пренасят заболявания. Нека всички вземем предпазни мерки, не само за себе си, но и за нашите домашни любимци.

НЕ пропускайте обезпаразитяването на своите любимци.

Нашите съвети към вас:

 

-       Спазвайте добра хигиена вкъщи и дезинфекцирайте минимум два пъти дневно !

-       Спазвайте дистанция от другите хора, когато разхождате вашият любимец.

-       Дезинфекцирайте лапите на вашите домашни любимци след разходка!

-       Не рискувайте здравето си и това на вашето животно за рутинни прегледи във ветеринарните клиники.

-       Запасете се с необходимите обезпаразитяващи продукти и всичко необходимо, с цел по-редки посещения във ветеринарната клиника.

-       Осигурете достатъчно количество храна на домашният си любимец (поне за седмица) с цел по-рядко посещение на зоомагазина.

-       Обадете се на вашия лекуващ ветеринарен лекар, ако се опасявате, че домашния Ви любимец има проблем. Следвайте неговите указания.

-       ВНИМАНИЕ! При всяко едно извеждане на вашето животно то е изложено на риск да бъде атакувано от паразити. Не пропускайте вътрешното и външното обезпаразитяване на вашите любимци, защото пролетта чука на вратата ни, а паразитите са вече налице!