Новини

НАРЪЧНИК ЗА ВСЕКИ СТОПАНИН

От екипа на „Възраждане-Касис“ ООД бихме искали да ви информираме, че въпреки създалата се епидемична ситуация COVID 19, правим всичко възможно да бъдем максимално полезни на своите клиенти, с цел опазване здравето, не само на домашните любимци, но и на техните стопани.

Във връзка с издадената заповед на Министерски...

Covinan ®

Пубертетът при кучката настъпва до края на първата година. При едрите породи първият еструс се установява на възрат 10-12, а при дребните по-рано, на 6-8 месеца. Възможно е протичането му да е разцепено. Това означава, че няколко седмици преди същинското му настъпване, в продължение на няколко дни кучката проявява признаци...

Източно-Европейския конгрес EERVC 2019

На 02.10-06.10 за поредна година се организира Източно-Европейския конгрес EERVC 2019, който тази година се проведе в Солун, Гърция.

На първо място, бихме искали да благодарим на колегите практикуващи лекари от различни ветеринарни клиники в цялата страна, които уважиха нашата покана да присъстват на конгреса с нас. За нас беше...

Интервю с Марио Калтенегер и GEPE Geimuplast

Марио Калтенегер е един от хората, движещи една от най-иновативните компании на континента - GEPE Geimuplast. Базирана в сърцето на Бавария и само на под час път от Австрийската граница, компанията винаги е имала за цел на бъде различна и отличаваща се с невероятно качество. От екипа на Възраждане Касис с радост искаме да Ви съобщим за...

XIX -ти конгрес на БАВЛДЖ 13.06-15.06.19 г Св. Св. Константин и...

На 13.06-15.06 се проведе XIX -ти конгрес на БАВЛДЖ, на който успяхме да представим актуални промоции, новини, както и нови продукти, които внасяме на българския пазара. 

Тази година имахме два щанда, този на BAYER и на MSD Animal Health. Нашите медицински представители споделиха с всички проявили интерес интересни факти за продукти...

НОВО: Нови продукти за българския пазар

  „Възраждане-Касис“ ООД е вече ексклузивен представител и дистрибутор за територията на България на Vebi, Italia – италиански оригинален производител на отрови за мишки и инсектициди.

В портфолиото инсектициди ще намерите концентрирани, както и готови за употреба препарати.  Лабораториите на Vebi R&D създадоха през...

Кръгла маса на тема „ Актуални заболявания по...

На 16-18.04.19, Възраждане-Касис ООД организира семинар Кръгла маса на тема „ Актуални заболявания по говедата и професионални решения на MSD AH”. Събитието се проведе в три града в България: Велико Търново, Пловдив и Ямбол. Нашите специалисти в сектора на говедовъдството имаха възможност да споделят опита си по следните теми...

Котешка изложба гр. София 30.03.2019

Възраждане-Касис ООД взе участие на котешката изложба на 30-31.03.2019г. в София, на която бяхме един от спонсорите на събитието. Вратите бяха отворени за малки и големи, любители и стопани на котета. Те имаха възможността да се полюбуват на екзотични породи : Свинкс, Манчкин, Рагдол, Абисинска котка и много други.

Нашите специалисти...

Възраждане-Касис & MSD Animal Health

От 01.03.2019г. Възраждане-Касис ще изпълнява функциите на ексклузивен дистрибутор на продуктите за домашни любимци и преживни животни на фирма MSD Animal Health за територията на Република България. 

                          &   

Възраждане-Касис взе участие на пчеларското...

Възраждане-Касис отново взе участе на XVII-то Mеждународно пчеларско изложение в гр.Плевен 07-10 Февруари 2019. По време на изложението имахме възможност да запознаем гостите с Поли Вар - продукт на Байер за лечение на вароатоза при медоносни пчели, причинена от чувствителни към флуметрин акари Varroa Destructor. Изложението се проведе под...

Възраждане-Касис започва работа с нови биоцидни...

От 2019г. Възраждане-Касис има подписан договор с фирмата CID LINES за промотиране и продажба на техните биоцидни продукти на територията на Република България за сектора на говедовъдството. 

Възраждане Касис – Участник и главен спонсор на...

На 14.12.2018г. се проведе семинар по случай професионалния празник на ветеринарния лекар в Парк Хотел Витоша, гр.София, на който основен спонсор бе Възраждане Касис.  Основната засегната тема беше : Как да направим офталмологията лесна.

Мероприятието беше организирано за втора поредна година от Българския ветеринарен съюз с...

Семинар на Възраждане Касис - Иновации в мениджмънта...

На 22.11. 2018г в гр. Пловдив се проведе семинар организиран от Възраждане Касис ООД. Бяха дискутирани  и представени следните нови продукти и фирми в сектора говедовътство.

Бен Хелм AB NEO

-Първият в света ускорител за крави Axcelera C

-Отключване на истинския потенциал на дажбата и вашите крави

Д-р Арно Колард CID LINES

-Превенция и...

Ветеринари и приятели 2018г. гр. Банско

Оферта СПА Хотел Танне – Банско

/30.11.2018-02.12.2018-две нощувки/

Mероприятие ”Ветеринари и приятели” – 2018г.:

*двойна стая,при единично настаняване-120 лв за две нощувки на база BB;

*двойна икономична стая-160 лв за две нощувки на база BB. Те са два вида:

-3 стаи със собствена баня всяка, изнесени в коридора

-3 стаи без вана

*двойна...

Семинар "Иновации в мениджмънтът на млечни ферми", Х-л...

Програма

22 Ноември

09.30-10.00ч. Регистрация на участниците

10.00-10.15ч. Начало и представяне на лекторите – д-р Цветан Ботев, Възраждане –Касис ООД

10.15-11.00ч. Първият в света ускорител за крави "Axcelera-C" - Бен Хелм , AB Neo ,Великобритания

11.00-11.15ч. Кафе пауза

11.15-11.45ч. Отключете истинския потенциал на вашата дажба "Optipartum C+" Бен Хелм,...

Кръгла маса - "Mлечни ферми"

На 09.10.18 Възраждане Касиси ООД съвместно с ELANKO организираха семинар "Кръгла маса млечни ферми" в град Пловдив.

Бяха засегнати следните теми:

-Влиание на кетозата върху репродукцията на млечните крави. Лекцията знесе д-р Марчин Кочик, технически консултант на ELANKO за продоктивни животни;

-Състочние на млечното говедовитство...

Източно – Европейския Ветеринарен Конгрес ( EERVC 2018)

В периода 4-6 октомври 2018г в Загреб, Република Хърватска се проведе за поредна година Източно – Европейския Ветеринарен Конгрес ( EERVC 2018)

Основната мисия на организаторите е развитието на Ветеринарната медицина в Европа, споделяне и обмяна на опит между ветеринарните специалисти.

В таз годишната конференция взеха...

XVIII-ти Конгрес на БАВЛДЖ

Измина XVIII-ия Конгрес на БАВЛДЖ, който се проведе от 07.06.18 до 09.06.18 в Международния дом на учените  "Жолио Кюри" - Св.Св. Константин и Елена, гр.Варна.

"Възраждане- Касис" ООД за пореден път беше основен участник в изложениeто, представлявайки водещи фирми като Bayer Animal Health, Kepro Holand, ELANCO, PANTEX и ВЕТПРОМ Радомир.

Отново създадохме един...

Менижмънт на юници - лекция в град Пловдив

 На 12.03.2018г. Възраждане Касис ООД съвместно с фирма Еланко проведоха семинар на тема "Менижмънт на юници" в град Пловдив.

Лектор беше Проф. Майкъл Овъртън - консултант в Еланко на позиция анализ на млечни ферми. На събитието присъстваха над 100 ветеринарни доктори и фермери от цялата страна.
Подробно бяха засегнати следните...

Редовното обезпаразитяване, здраве за стопаните и за...

На 28.03.2018 г в гр. Казанлък съвместно с Ветеринарна амбулатория ЗООВЕТ, се състоя ден, посветен на външните и вътрешните паразити.

Благодарение на Д-р Стойчо Димов и колеги от „Възраждане – Касис“ ЕООД – официален вносител на Bayer Animal Health за  България, стопаните на домашни любимци получиха полезни съвети,...

Дирофилариоза

Дирофилариозата е паразитологично заболяване, което се причинява от Dirofilaria immitis и Dirofilaria repens при кучето, Dirofilaria cati при котките. Крайни гостоприемници са кучето и дивите каниди, по –рядко котките и човека.Междинни гостоприемници са комарите от род Aedes ,Culex (маларийни комари) и Anopheles (не маларийни комари). Дирофилариозата е...

Херпесвирусна инфекция при котките

Котешкия херпесвирус (FHV) е причинител на инфекциозния ринотрахеит при котките. Вирусът е разпространен в световен мащаб. Принадлежи към семейство Herpesviridae  род Alphaherpesvirinae. 

Има изолиран само един серотип FHV-1. Притежава двойноверижна ДНК. Размножава се в клетъчната култура на бъбреците при котенцата, човека и маймуните, в...

Колимастит

Колимаститът се определя като заболяване на млечната жлеза, което се причинява от различните коли микроорганизми или от техните токсини. Под колиформи се разбират грам-отрицателни бактерии от семейство Enterobacteriaceae, разграждащи лактозата. Като причинител на мастит Escherichia coli е открита през 1886 от KITT.

Колимаститът протича ...

Гиардия / Giardia

Гиардиите са вид протозои - от Клас Giardia.Представляват малки, едноклетъчни паразитни форми на живот. Най-широко разпространеният стомашно-чревен паразит при кучетата в световен мащаб, далеч по-обичаен, отколкото кръглите червеи, тениите или кокцидиите.

Молекулярни методи показват, че има няколко подтипа  Giardia , които...

Дилатативна кардиомиопатия при кучета /DCM/

   Кардиомиопатиите са група невъзпалителни сърдечни заболявания, с известна или неизвестна етиология, при които доминира засягането на сърдечния мускул от хипертрофия, дилатация, дегенерация и фиброза.

   Дилатативната кардиомиопатия при кучето е заболяване на сърдечно-съдовата система, което се характеризира с...

Сравняване на ефикасността на перорално прилаганите...

Медицина на доказателствата:

Сравняване на ефикасността на перорално прилаганите Afoxolaner ( NexGard), Fluralaner ( Bravecto) с локално прилаганата спот-он форма Imidacloprid/Permetrin (Advantix) по отношение на предаването на Erlichia canis със заразени кърлежи Rhipicephalus sanguineus.

Абстракт

   Целта на сравнителното проучване е да оцени ефикасността на трите...

"Vital 90 days" - Жизненоважните 90 дни от живота на кравата!

На 10 и 11 октомври съответно в гр. Габрово и гр. Пловдив фирма Възраждане –Касис ООД, съвместно с американската фирма Elanco,  осъществи работни семинари с ветеринарни лекари, работещи в говедовъдни ферми. Тема на семинарите беше „Жизненоважните 90 дни от живота на кравата“. Лектор на семинара беше д-р Герхард Зехнер -...

Национална пчеларска програма за тригодишен период...

Подпомагането на пчеларите продължава и през следващия програмен период 2017-2019г.

Отпуснатите средства са насочени в шест основни направления. Мярка „Б- борба срещу агресорите и болестите в кошера, особено срещу вароатозата”е направлението, за което и тази година няма да има класиране на бенефициентите, а директно...

Африканска чума по свинете вече и в Румъния

 Първото огнище на Африканска чума по свинете е потвърдено на 31 Август 2017 г. в две стопанства в северния Румънски окръг Сату Маре – съобщение на „Румъния либера“. Диагнозата е потвърдена чрез изследване на органни проби в Института за диагностика и здравеопазване на животните в Букурещ. Според Националната...

Коронавирусен ентерит по телетата!

Коронавирусният ентерит е остро протичащо чревно заболяване при бозаещи телета, което протича с изявен диаричен синдром, съпроводен с общи явления като депресия, залежаване, прогресираща дехидратация и нерядко завършва със смърт. Причинява се от говежди корона вирус.

Причинителя е вирус, принадлежащ  към род Coronavirus. Към...

Bayer инвестира 92 милиона евро в производството на...

Програма за разширяване на производството в Кил (Германия) до 2021г.

Леверкузен/Кил, 3Юли, 2017 – Bayer възнамерява да разшири ветеринарния си бизнес. До 2021г. компанията планира да инвестира около 92 милиона евро в бъдещото развитие на производствената база в Кил, където се произвеждат някои от най-важните за световния пазар...

Национална кампания „Няма безопасно ухапване“

Ние от „Възраждане-Касис“ООД, като официален вносител и с подкрепата на Bayer Animal Health, за пръв път в България организирахме национална кампания под мотото „ Няма безопасно ухапване“.

Целта на това събитие беше да достигнем и до крайния клиент, собственик на домашен любимец. За нас е важно мнението на потребителя,...

XVII конгрес на БАВЛДЖ 8-10юни 2017г. – „ Св.Константин и...

 За поредна година хотел „Жулио Кюри“ в к.к.„Св.Константин и Елена“ гр.Варна бе домакин на ежегодния конгрес на „Българска асоциация на ветеринарните лекари на дребни животни“ (БАВЛДЖ).

 Конгреса беше съпътстван от практични обучения,  проведени както от чуждестранни лектори, така и родни специалисти...

Нов ветеринарен склад отвори врати във Варна

 Провеждане на XVII конгрес на „Българска асоциация на ветеринарните лекари на дребни животни“(БАВЛДЖ) съвпадна и с друго важно събитие за фирма Възраждане-Касис ООД, а именно откриването на офис в гр.Варна. На откриването присъстваха представители на всички водещи клиники в град Варна и региона, бизнес партньори и...

IDEXX вече в България

С настоящата публикация имаме удоволствието да уведомим широката аудитория, че в лицето на “Възраждане Касис” ООД,  международната компанията  IDEXX съзря надежден партньор.  В резултат на това, ние ще бъдем техни ексклузивни представители  и разпространители на диагностичните китовe за продуктивни животни за...

Нов ветеринарен склад отвори врати в Стара Загора

 „Възраждане- Касис“ООД гр.Ловеч продължава да защитава позицията си на най-добър дистрибутор на ВМП за България. В началото на 2017г. амбициозните ръководители на фирмата  за пореден път доказаха, че имат силата и мотивацията, въпреки трудните икономически условия, да се развиват с бързи темпове и да бъдат водеща...

Африканска чума по свинете в Молдова

            Наскоро беше обявено първото избухване на Африканската чума по свинете (АЧС) в Молдова за 2017 г. Касае се за заден двор в село Рубленица, област Сорока в северната част на страната. Като източник на вируса се сочи Украйна. Огнището е разкрито в средата на Март, засегнати са 7 прасета според Националната...

Специализирана изложба на клуб „ Български барак“

Баракът е древна порода ловно куче, отглеждано по българските земи. В продължение на векове, на базата на местни отродия, се формира днешния Български барак.

На 23.04.2017г. на градския стадион в гр.Земен и на 14.05.2017г. до пещера Проходна, намираща се до с. Карлуково, се проведоха две национални екстериорни изложби на породата...

Семинар по говедовъдство

На 16.03.2017г. фирма ‘‘Възраждане-Касис‘‘ ООД  съвместно с американската фармацефтична компания Elanko направиха семинар по говедовъдство. Събитието се състоя в хотел Рачев Резиденс в с.Арбанаси, обл. В.Търново. Тема на семинара бяха метаболитните заболявания по говедата в млечните ферми и по специално Кетозата като...

Ветеринарна клиника „ИДА – ВЕТ“ ЕООД гр.Плевен

 На 14.12.2016 г. в Плевен бе официално открита Ветеринарна клиника „ИДА – ВЕТ“ ЕООД. Много собственици на домашни любимци, от града и окръга, получиха нова, оборудвана със съвременна апаратура ветеринарна клиника. На тържеството присъстваха  председателят на Общински съвет на гр. Плевен г-н Мартин Митев и зам.-кметът...

Една професия, една визия, един глас

...Денят на приложните науки е ден и на ветеринарната медицина. Грешат всички, които още не могат да видят в тази наука нищо друго освен лечение на животните. Ветеринарната медицина е щита на националния ни престиж на нашия и на чуждите...