BG | EN
person Вход

Sebacil, Себацил

Продуктов № 1627913040
Elanco
Тип
Противопаразитни

SEBACIL®7,5% POUR ON / СЕБАЦИЛ 7,5% РАЗТВОР


Активна субстанция: phoxim75 мг
Помощно вещество: n-butanol

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ:
Себацил 7,5% разтвор е предназначен за лечение на краста (Sarcoptes scabiei, var. suis) и опаразитяване с въшки (Haematopinussuis) при свине.

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ: чрез директно поливане.
Дозировка: 1,5 гp hoxim/50 кг телесно тегло, което съответства на 20 мл Себацил®7,5%/50 кг телесно тегло:

Телесно тегло Себацил 7,5% разтвор за директна употреба чрез поливане
До 25 кг 0,4 мл на 1кг телесно тегло (примерно: 4мл Себацил 7,5% за 10кг телесно тегло)
25кг - 50 кг 20 ml
50кг - 75 кг 30 ml
75кг - 100 кг 40 ml

За контрол на въшките, и за лечение на краста обикновено е достатъчно едно третиране. При тежки случаи, третирането трябва да се повтори след 2 седмици.

СЪВЕТ ЗА ПРАВИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ:
Себацил 7,5% е готов за употреба разтвор. Прилага се с оригинален апликатор или с автоматичен шприц-апликатор под орзалната линия - от ушите до основата на опашката. При животни с тежка форма на ушна краста се препоръчва 1-2 мл от препоръчаната доза Себацил 7,5% да се излее във всяко ухо.

КАРЕНТЕН СРОК:
Свине: тъкани предназначени за човешка консумация -14 дни.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:
Специални предпазни мерки за животните при употребата на продукта
Да не се прилагат други холинестеразни инхибитори, фенотиазин и илимиорелаксанти 10 дни преди и 10 дни след прилагането на Себацил®7,5%. Трябва да се избягва едновременна употреба с общи анестетици. Лечението се състои в прилагането на симптоматични средства и антидот - атропин (основна доза: 0,1мг/кг интравенозно или интрамускулно). Дозата трябва да бъде съобразена с тежестта на симптомите. Лечението трябва да продължи до спиране на саливацията и трябва да се повтори при възстановяване на признаците. След атропинизацията могат да бъдат инжектирани и холинестразни реактиватори.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:
Себацил® 7,5% не трябва да бъде използван при болни и силно стресирани животни или в реконвалесцентен период.С особено внимание трябва да се прилага при животни със сърдечна недостатъчност, бронхоспазъм, предразположеност към конвулсии и заболявания на черния дроб или бъбреците.

НЕЖЕЛАНИ СТРАНИЧНИ РЕАКЦИИ:
В отделни случаи са наблюдавани локален сърбеж и алергични реакции около мястото на прилагане.