BG | EN
person Вход

Ауризон вет

Продуктов № 1637673061
Vetoquinol
Тип
Антибиотици

Първите ушни капки с марбофлоксацин в света!

Активни вещества: Clotrimasolum, Marbofloxacin, Dexamethasone acetate
Други ингредиенти: Propyl gallate (E310), Sorbitan oleate, Silica, colloidal anhydrous, Triglycerides, medium-chain

Терапевтични показания:

За лечение на външен отит с бактериален и/или гъбичен произход - респективно причинен от чувствителни към марбофлоксацин бактерии и чувствителни към клотримазол гъби и специално Malassezia pachydermatis.

Противопоказания за употреба:
  • Да не се прилага при кучета, страдащи от перфорация на тъпанчевата мембрана
  • Да не се прилага на кучета, за които е известна свръхчувствителност към някои от съставките
  • Да не се прилага на бременни или кърмещи кучки

Странични реакции:

Могат да бъдат наблюдавани обичайните неблагоприятни реакции, свързани с приложението на кортикостероидни препарати - промени в биохимичните и хематологичните показатели, като покачване на алкалната фосфатаза и аминотрансфераза, слаба неутрофилия.

Честата и продължителна употреба на локални кортикостероиди е известно, че предизвиква определени системни ефекти, като подтискане на адреналната функция, изтъняване на епидермиса и забавено зарастване на раните.

В редки случаи, употребата на препарата може да бъде свързана с появата на глухота с преходен характер и то главно при възрастни кучета.

Начин на приложение и дозировка:

Да се разклати добре преди употреба. Прилагайте по 10 капки в ухото един път дневно в продължение на 7 до 14 дни. След седемдневно лечение ветеринарният лекар трябва да прецени дали е необходимо продължаването му с още една седмица.

След накапване е необходим лек масаж в основата на ухото за кратко, който да позволи навлизането на препарата в долните части на ушния канал. Когато продуктът се прилага на няколко кучета едновременно, да се използва индивидуална канюла за всяко куче. Преди приложението на продукта е необходимо да се установи целостта на тъпънчевата мембрана. Преди приложението на препарата трябва старателно да се почисти външният ушен канал.

Съхранение:

На място, недостъпно за деца и при температура под 25 °С.

Допълнителни характеристики: мека канюла за намаляване на болката при третирането, прозрачна канюла за лесно броене на капките, нисковискозна микронизирана суспенсия за подобряване проникването на активните съставки в ушния канал и лигавица; церуминолитична основа на суспенсията за по - бързо и пълно разтваряне на ушната кал и нечистотии.