BG | EN
person Вход

Калций фаст болус

3-5% от кравите в лактация са обект на следродилен колапс, най-проблемното заболяване в периода на пост-партум след кетозата, е прякото последствие от хипокалциемично състояние (липса на калций в кръвта).

Калциевата хомеостаза се влияе от три ключови фактора.

  • прекомерна загуба на калций с коластрата, с индивидуални вариации: според количеството на произведената коластра, но и според концентрацията на калций на литър.
  • Влошаване на реабсорцията на калций в червата.
  • калциевата реабсорбция от костната органична матрица не е достатъчно бърза (особено при напреднала бременност), за да поддържа нивото на плазмения калций непроменено.

CALCIUM FAST BOLO допълва диетата на млечните крави през периода след отелванетос лесно асимилаеми Калций и Магнезий, Витамин D3 и Кобалт.

В продукта калция се предлага под 4 форми: сулфат; пидолат; формиат; ацетат.

Ползи:

1.Конкретната формула на желатиновите капсули преди всичко е лесна за приложение. Специалният болус предпазва от дразнене на лигавицата от компонентите на продукта, което означава, че неговото използване е напълно безопасно.

  1. Използването на лесно абсорбиращи се калциеви соли (калциев ацетат, калциев формиат и калциев сулфат) дава възможност за незабавна бионаличност на калция, което го прави веднага достъпен за задоволяване на метаболитното търсене.
  2. Калциевият пидолат, от друга страна, освен че е съществен компонент от производствения цикъл на глутатион, поддържа и пика на лактацията.

Инструкции за употреба: Болусът трябва да се приложи непосредствено след отелване и 12 часа след това, при необходимост и 24 часа след отелването.